Jean PREVOT

12-Jean-PREVOT

Fluit (BE)

 

Jean Prévôt behaalde zijn hoger diploma voor dwarsfluit en kamermuziek aan de Koninklijke Conservatoria van Brussel en Bergen, in de klassen van Vincent Cortvrint, Serge Bemant, Claude Maury, Guy Van Waas en Alain De Rijckere.

Na vervolmakingslessen bij Wil Offermans (Nederland), Patrick Beuckels (België), Charlers Dagnino (Frankrijk), Marc Grauwels (België), Etienne Plasman (Luxemburg) en Jean-Michel Tanguy (België), werd hij in 2001 dwarsfluit bij de Koninklijke Muziekkapellen van Defensie en bleef hij daarnaast orkestervaring opdoen, zowel in België (Nationaal Orkest van België, Filharmonisch Orkest van Luik, Koninklijke Opera van Wallonië, Koninklijk Kamerorkest van Wallonië…) als in Frankrijk en Canada (Symfonisch Orkest van Prins Edwardeiland). Hij treedt ook regelmatig op als solist en kamermusicus in Europa, de Verenigde Staten en Canada.

 

Door zijn engagement voor het hedendaags repertorium, speelt hij ook in het Ensemble Musiques Nouvelles en neemt hij deel aan talrijke creaties.

In samenwerking met het Cultureel Centrum René Magritte en het Gasthuis Onze-Lieve-Vrouw met de Roos van Lessen co-organiseert hij sinds 2008, samen met de cellist David COHEN, het kamermuziek- en gastronomiefestival “Les Sons Intensifs”. Hij speelde onder meer samen met Julian Arp, Corinne Chapelle, Shani Diluka, Lorenzo Gatto, Yuval Gotlibovitch, Chen Halevi, Natacha Kudritskaya, Sergey Malov, Uxia Martinez, Priya Mitchell, Jérôme Pernoo, Dan Zhu…

Jean Prévôt bespeelt een 14-karaats gouden Yamaha-dwarsfluit en geeft les aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Bergen sinds 1996 en aan de International Music Academy van Dinant sinds 1999.