Thibault BLANCHARD-DUBOIS

Violon (FR)

Viool (FR)

 

Thibault Blanchard-Dubois werd geboren in Lyon in 1993. Hij begon op zesjarige leeftijd cellolessen te volgen aan het Conservatorium met Regionale Uitstraling te Besançon, waar hij in 2009 voor een unanieme jury zijn muziekstudiediploma behaalde in de klas van Emmanuel BOULANGER, in 2012 gevolgd door zijn vervolmakingsdiploma in de klas van Laurent LAGARDE aan het Conservatorium met Regionale Uitstraling te Dijon.

Sinds september 2014 werkt hij samen met David COHEN in het Koninklijk Conservatorium van Bergen (België).

Naast zijn muziekstudies behaalde hij in juni 2011 zijn humanioradiploma Wetenschappen in de Europese sectie met onderscheiding.

Hij vulde zijn muziekstudies aan met stages bij Yvan CHIFFOLEAU, professor aan het Nationaal Hoger Muziekconservatorium van Lyon, en nam deel aan masterclasses bij Roland PIDOUX en Erkki LAHESMAA, muziekleraar in de Finse stad Turku.

Hij neemt regelmatig deel aan orkeststages onder leiding van Pierre CAO en Régis PASQUIER en treedt op onder leiding van Stéphane CARDON en Peter CSABA tijdens sessies met het orkest van Besançon-Montbéliard. Hij is bezeten van kamermuziek en betrokken bij allerlei ensembles zoals klaviertrio’s, het strijktrio in de klas van Jean-François CORVAISIER, het strijkkwartet in de klas geleid door de leden van het Manfred Kwartet, pianokwintetten en cello-octetten.

In september 2016 vervolgde hij zijn studies aan het Londense Trinity Laban Conservatoire of Music in de klas van David Cohen.