Daniel DEMOUSTIEZ

Violon (FR)

Fagot (BE)

 

Daniel Demoustiez is een op 13 september 1968 in Charleroi geboren Belg die studeerde in Bergen, waar hij in 1989 een eerste prijs voor klarinet won, alvorens op de fagot (Duits systeem) over te schakelen, waarvoor hij in 1990 een Eerste Prijs behaalde.
Hij vervolgde zijn studies aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Bergen en behaalde in 1993 het Hoger diploma voor kamermuziek en in 1994 het Hoger diploma voor fagot, beide met grote onderscheiding.
Gelijklopend met zijn studies treedt hij sinds 1989 regelmatig op als vervanger in verschillende orkesten in binnen- en buitenland (RTBF, Natrionaal Orkest van België, Kamerorkest van Wallonië, Musiques Nouvelles, I Fiamminghi, Beethoven Academy, Kamerorkest van Moskou…). Sinds september 2011 verzorgt hij de fagot- en kamermuzieklessen aan de Musiekacademie van Thuin. Daarnaast speelde hij sporadisch barokfagot, met verschillende concerten in Belgische professionele ensembles onder leiding van Paul Dombrecht, Wieland Kuijken, René Jacobs…