Diane Ketler

Diana nouvelle photo

 

Diana Ketler werd geboren in Riga, in een familie van muzikanten en begon met muziek en piano op vijfjarige leeftijd.  Op haar elfde had ze haar eerste ervaring als concertist in het nationaal symfonisch orkest van Letland, onder leiding van Vissily Sinaisky. Ze studeerde achtereenvolgens aan het conservatorium van Letland (voorheen het conservatorium van Riga), het Mozarteum van Salzburg en het koninklijk conservatorium van Londen en werkte met vele artiesten waaronder Wolfram Christ, Konstantin Lifschitz, Daishin Kashimoto, Adrian Brendel, Baiba Skride, Remus Azoitei, Sasha Sitkovetsky, Bernhard Hedenborg, Narimichi Kawabata, Inga Kalna en Marlis Petersen.
Ze treedt regelmatig op als soliste met het filharmonisch orkest van Salzburg, het kamerorkest van München en in het Verenigd Koninkrijk, Japan, Canada en Rusland.

Momenteel is ze pianolerares aan het koninklijk conservatorium van Londen, maar ze gaf ook masterclasses in Noorwegen, Spanje, de Tsjechische Republiek, Japan, Italië, Duitsland en Zwitserland. Ze is de oprichtster van het befaamde kamermuziek ensemble Raro en ze is eveneens artistieke directrice van het Chiemgauer Musikfrühling festival in Beieren en het SoNoRo festival in Boekarest, Roemenië.

Scroll to Top