Jean PREVOT

Fluit

 

Jean Prévot behaalde zijn hoger diploma voor dwarsfluit en kamermuziek aan de Koninklijke Conservatoria van Brussel en Bergen, bij Vincent Cortvrint, Serge Bemant, Claude Maury, Guy Van Waas & Alain De Rijckere.

Na zich vervolmaakt te hebben bij Wil Offermans (Nederland), Patrick Beuckels (België), Charlers Dagnino (Frankrijk), Marc Grauwels (België), Etienne Plasman (Luxemburg) en Jean-Michel Tanguy (België), wordt hij vanaf 2001 eerste dwarsfluit bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Tegelijkertijd speelt hij zowel bij orkesten in België (bij het Nationaal Orkest van België, het Filharmonisch Orkest van Luik, de Koninklijke Opera van Wallonië, het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, …) als in Frankrijk en Canada (Orchestre Symphonique de l’Ile du Prince-Edouard). Hij treedt eveneens op als solist en kamermuziekmuzikant in Europa, de Verenigde Staten en Canada.

Zijn betrokkenheid bij het hedendaags repertorium, vertaalt zich in optredens met het ‘Ensemble Musiques Nouvelles’ en in de deelname aan tal van creaties.

Met het Cultureel Centrum René Magritte en het Hôpital Notre-Dame à la Rose van Lessen, co-organiseert hij sinds 2008, samen met de cellist David Cohen, het festival van kamermuziek en gastronomie, Les Sons Intensifs. Hij trad er o.a. op met Julian Arp, Corinne Chapelle, Shani Diluka, Lorenzo Gatto, Yuval Gotlibovitch, Chen Halevi, Natacha Kudritskaya, Sergey Malov, Uxia Martinez, Priya Mitchell, Jérôme Pernoo, Dan Zhu, …

Jean Prévot speelt op een gouden 14 karaats fluit van Yamaha en geeft les aan het Koninklijk Conservatorium van Muziek van Bergen sinds 1996 en aan de International Music Academy van Dinant sinds 1999.

Scroll to Top