Lorenzo Gatto

Lorenzo Gatto werd geboren in Brussel in december 1986. Hij begon zijn vioolstudies op 5-jarige leeftijd. Op zijn 12e treedt hij toe tot het Koninklijk Muziek Conservatorium van Brussel waar hij op de leeftijd van 17 jaar zijn hoger diploma viool behaalt met de grootste onderscheiding.

Hij wordt verkozen tot ‘Rising Star 2010-2011’ en maakt vervolgens zijn recitaldebuut op de grootste Europese podia zoals het Concertgebouw in Amsterdam, de Cité de la Musique in Parijs, het Wiener Musikverein en ook op die van Athene, Baden-Baden, Barcelona, Birmingham, Keulen, Hamburg, Luxemburg, Newcastle en Stockholm.

Bij het grote publiek en de internationale kritiek werd hij echt bekend door zijn tweede prijs en de publieksprijs op de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd 2009. Het talent van Lorenzo werd eveneens bekroond door vele andere prijzen zoals de 1ste en publieksprijs op de ‘Internationale RNCM wedstrijd’ van Manchester (18 jaar), en de 1ste prijs op de internationale wedstrijd ‘Andrea Postacchini’ in Italië (16 jaar).

Scroll to Top